Skive Folkeblad, Udgivet: 09. marts 2023

<< Til forsiden

 

Information

l

Aktivitetskalender

l

Foreningen

l

Bestyrelsen

l

Billeder

l

Kontakt

 

 

 

<< Billeder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< Billeder

Ny badebro skal være med til at løfte lokalområde

Sådan ser den nye badebro ud, der blev sat op i løbet af februar.   Foto: Pauli Vendelbo

Jens Kristian Toft, der er formand for Bøstrup Strand Grundejerforening, er ikke i tvivl om, at badebroen vil være med til at løfte Virksund og Nordfjends. Foto: Pauli VendelboSÅDAN SER DEN NYE BADEBRO UD, DER BLEV SAT OP I LØBET AF FEBRUAR. FOTO: PAULI VENDELBO

Den nye badebro er for alle, og håbet er, at interessen for badebroen kan smitte af på turistlivet i Virksund

Pauli Vendelbo

BADEBRO Den er flot og imponerende, som den står der i vandet en råkold forårsdag.

Og når først foråret, sommeren, solen og varmen kommer, så er der ingen tvivl om, at Virksund har fået en ny turistmagnet.

En splinterny badebro til 311.000 kroner er i februar blevet sat op i vandet ved Jørgens Plads på Mosevej, og badebroen er meget mere end bare en badebro.

- Broen har hele tre stiger, og der er også to bænke ude for enden, som alle kan sidde og slappe af på. Derudover er der også mulighed for, at man kan lægge til med en kano eller kajak. Så vi håber, at rigtig mange vil benytte sig af badebroen, da den er for alle, siger Jens Kristian Toft, der er formand for Bøstrup Strand Grundejerforening.

Det er netop grundejerforeningen, der har købt badebroen.

Og tankerne om en ny badebro har været tænkt gennem flere år, men badebroen blev blandt andet forsinket af coronavirus.

- Den tidligere badebro, der lå her på samme sted, var blevet alt for dårlig, og den var også blevet farlig at bruge. Med den nye badebro er sikkerheden i top, og vi ser allerede nu, at folk tager den i brug, selv om det er koldt i vejret, siger Jens Kristian Toft.

Godt med flere turister

Lige nu er vandet ikke det dybeste omkring badebroen, men der er en dejlig sandbund, og det vil der også være, når vejret indbyder til badning.

Tilmed ligger broen et sted med gode stiforbindelser. Stierne går både ned til havnen i Virksund og den anden vej mod det naturskønne område ved Lykkedyb.

- Det er et sted, hvor der kommer mange forbi. Det er både fodgængere, lystfiskere, sommerhusejere og turister, siger formanden for grundejerforeningen.

Han lægger ikke skjul på, at han håber, at badebroen kan få en positiv indvirkning på hele Virksund og Nordfjends.

- Vi vil gerne gøre opmærksom på, hvor skønt det er herude, og jo flere folk vi kan få til at komme fordi, jo bedre er det for de erhvervsdrivende herude. Blandt andre campingpladsen og restauranten, siger Jens Kristian Toft.

Spar Vest Fonden har givet et stort beløb, så købet af badebroen kunne blive en realitet, og Sol og Strand har også bidraget.

Bøstrup Strand Grundejerforeningen har dog også fundet pengekassen frem.

- Vi køber ikke noget, hvis vi ikke har pengene til det, men det har været nødvendigt med donationer. Vi er heller ikke helt færdige med den del af projektet, men vi er allerede meget glade, for vi er slet ikke i tvivl om, at badebroen vil løfte hele området, siger Jens Kristian Toft.